تروریزم رادیکال جهانی شد

ساخت وبلاگ

تروریزم رادیکال جهانی شد

 

رویداد تروریستی پاریس که منجر به کشته شدن 129 تن و زحمی شده 300 تن اتباع فرانسه شد ، نه تنها پاریس را در سوگ ، ترس و شوکه قرار داد ، بلکه جامعه اروپا یکسره در مقابل این رویداد به شدت شوکه شد.

این دومین رویداد تروریستی است که ،در فرانسه در جریان سال جاری اتفاق افتاد و داعش مسوولیت هردو اقدام تروریستی را بدوش گرفت.

رویداد نخست بالای کارمندان نشریه شارلی ابدو به دلیل هتک و بی حرمتی به پیامبر بزرگ اسلام بوده و دومین رویداد تروریستی به بهانه مشارکت فرانسه در نبرد را ترویزم در خاورمیانه عنوان شده است.

دنیا به ویژه امریکاه در فرآیند مبارزه با داعش در سوریه و عراق به دست آورد های مشخص دست نیافته و این سازمان رادیکال با توجه به منا بع مالی که در اختیار دارد ،نه تنها امنیت کشورهای خاورمیانه را به تهدید رو در روکرده است ،بلکه پشقرولان پیش مرگ آنها اکنون در اروپا و امریکا نفوذ پیدا کرده اند.

علت ظهور داعش

هرجریان و سازمان سیاسی بر مبنای قانون تکامل ،تولد ،تکامل و افول دارد،القاعده باهمه توانا ی های نظامی و پشتوانه تیوریکش در اثر فشار های که یکدهه بالای آن وارد آمد، به مشکلات جدی رو دررو شده و بعد از کشته شده چندین تن اشخاص تاثر گذار از زمره اسامه نقش تاثر گذار نظامی خود را در افغانستان ،پاکستان و خاورمیانه از دست داد .

از متن وبطن این سازمان رادیکال دولت خود خوانده " داعش " در جریان جنگهای سوریه تولد و در عراق به مرز کمال و اقتدار نظامی رسید.افزون بر اعضای القاعده نیروهای وابسته به اردوی صدام حسین به ویژه سازمان بعث در ترکیب این جریان داخل و دولت عراق را با مشکلات جدی رو دررو کرد.

دنیا به ویژه امریکایها فکرمیکردند  با تقویت اردوی عراق و"دولت نورالمالکی" و پیشمرگه های کرد موفق به مهار کردن فعالیت های این سازمان در عراق شوند ، اما این اقدام نه تنها سبب موفقیت عراقیها و حامیان خارجی انها شد ، بلکه داعش با توجه به منابع مالی و بشری که در عقب داشت دولت عراق را با چالش های جدی رو دررو کرد

.افزون براین دلایل آقای اخضر ابراهیمی فرستاده سابق سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه با بیان اینکه داعش از خود القاعده در عراق تشکیل شده است، گفت: دلیل اصلی ظهور داعش در عراق حمله آمریکا به این کشور در سال 2003 میباشد.

اآقای ابراهیمی به این باور است که لبنان در حال حاضر بار سنگین دو میلیون آواره سوری که نصف تعداد ساکنانش است بر دوش می‌کشد، هیچ کشوری در جهان نمی‌تواند چنین باری را به دوش بکشد

ابراهیمی به این باوراست که: داعش از همان القاعده در عراق شکل گرفت در حالی جبهه النصره در سوریه فعالیت می‌کرد سوریه با بحران بزرگی مواجه است که بر خارج تاثیر می‌گذارد و از آن تاثیر می‌پذیرد.

 در حال حاضر لبنان، اردن، ترکیه و عراق از رخدادهای سوریه تاثیر می‌پذیرند و هرچه زمان بیشتر بگذرد خطرات بر این کشور بیشتر می‌شود.

ااکنون نه تنها خطرات در داخل سوریه ،عراق و ترکیه ابعاد تازه یافته ، بلکه ترویزم به مثابه یک سازمان جهانی درب های مردم فرانسه ،جرمنی و امریکارا دق الباب کرده است.

رویداد که در فرانسه اتفاق افتاد ، نه تنها روحیه اضطراب و دهشت را در فرانسه تولید کرد، بلکه امریکا، جرمنی و همه اروپا با نوعی نگرانی ناخواسته رو درو شد.

مهاجمان چه کسانی بودند

لوی سارنوال  پاریس، شامگاه ۱۴ نوامبر، در نشستی خبری اعلام کرد که به نظر می‌رسد "سه گروه هماهنگ" پشت حمله‌های جمعه شب به نقاط مختلف پاریس بوده‌اند. او گفت که یکی از مهاجمان از اهالی حومه پاریس بوده و به خاطر سابقه جنایی‌اش شناخته شده بوده است. او گفت یک مهاجم دیگر گذرنامه سوری داشته است. به گفته آقای مولن تمام مهاجمان مسلح به کلاشنیکوف بوده‌اند.

داعش در اعلامیه رسمی مسوولیت این حمله را بدوش گرفته و مدعی شد ه است که:   

.

"جسارت توهین به پیامبر" و حملات هوایی فرانسه به قلمرو این گروه در سوریه دلیل حملات پاریس بوده است.

این گروه تهدید کرده است که در آینده حملات مشابهی انجام خواهد شد.

وضعیت در فرانسه :

در پی این حملات مرگبار رئیس جمهور فرانسه سه روز عزای عمومی در این کشور اعلام کرده است.

پس از حملات مرگبار پاریس مردم کشورهای مختلف جهان با قربانیان و خانواده های آنها در میدان های اصلی شهرها و نیز در شبکه های اجتماعی ابراز همدردی کرده اند.

مرگبارترین حمله جمعه شب (۱۳ نوامبر) با هشتاد کشته در سالون کنسرت باتاکلان رخ داد که در آن مهاجمان حاضران را گروگان گرفته بودند و ماموران امنیتی برای آزادکردن آنها به داخل سالن یورش بردند.

در پنج نقطه دیگر پاریس هم مردم در رستوران‌ها هدف تیراندازی مهاجمان قرار گرفتند .

اوایل زمستان گذشته هم در سه روز پیاپی پاریس شاهد حملاتی بود که در آن تندروان مسلح ۱۸ نفر را در حمله به دفتر مجله فکاهی شارلی ابدو، یک فروشگاه یهودی و یک پلیس زن در حال گشت‌زنی کشتند.

حدود یک ساعت بعد از آغاز گروگان‌گیری، ماموران به داخل سالون باتاکلان یورش بردند. چهار مهاجم داخل سالن کشته شدند. سه نفر از آنها کمربند انتحاری خود را منفجر کردند و نفر چهارم به ضرب گلوله پلیس کشته شد.

                       

پلیس می‌گوید تمام مردان مسلحی که در حملات شرکت داشتند کشته شدند: هفت نفر با منفجر کردن کمربند انتحاری خود و یک نفر در تیراندازی نیروهای پلیس. با وجود این هنوز مشخص نیست که آیا مهاجمان هم‌دستان دیگری هم در پاریس داشته‌اند یا نه.

موقف دنیا در برابر این رویداد :

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا حملات پاریس را "اقدامی تکان‌دهنده برای به وحشت انداختن شهروندان غیرنظامی" خوانده و به شدت محکوم کرده است.

انگلا مرکل صدر اعظم جرمنی این رویداد را تقبیح کرده ، و دولت آلمان را یکی از متحدین نزدیک فرانسه خوانده و آماده هر نوع همکاری در راستای مبارزه با تروریزم شده است.

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا گفت از این اتفاق شوکه شده و تاکید کرد که بریتانیا " به هر طریقی که ممکن باشد کمک خواهد کرد".

آینده داعش با غرب:

عرب با رویداد انتحاری فرانسه نسبت هر زنان دگر در برابر داعش موقف واحد یافته است ،بهانه های گونه گونی داعش به غرب داده است ، تا غر ب با توصل به راهکار و راهبرد تازه در برابر داعش موقف خود را روشن کند.

بر مبنای این باور بدون شک نخستین فشار که غرب وارد باید وارد کند بالای کشور های خاورمیانه باشد.زیرا کشور های عربستان،ترکیه ،ایران و مصر از زمره کشور های نیرومند اند که از یک سو تحت تیرس مستقیم داعش قرار داشته و از جانبی داعش در این کشورها نقش و نفوذ اثر گذار دارد.

افزون بر تشویق مشارکت فعال این کشورها ، غرب باید با دیدگاه نو رویداد های خاورمیانه را حلاجی نموده ، وبه صورت فعالتر نیروهای نظامی خود را مانند جنگ عراق و افغانستان به معرکه بفرستد.

زیرا کشور های منطقه دارای پوتانسیل نظامی فعال نبوده و در جریان جنگهای سه سال گذشته نقش خود را در جهت مبارزه با داعش و سازمانهای رادیکال مکرر به آزمون گرفته اند.

تبعات مثبت و منفی رویداد فرانسه  و نتیجه:

رویداد فرانسه باهمه مصایب و مشکلات که داشت از نگاه سیاسی اثر گذاری مثبت در راستای تبانی اتحاد غرب و کشور های منطقه علیه سازمانهای رادیکال دارد.

کشور های منططقه اثبات کرده اند که در برابر تهاجم سیل آسا داعش توانای مقاومت برای دراز مدت نداشته با توجه به منابع بشری ،مالی و انگیزه جهادی که در میان نیروهای این سازمان است ؛نمیتوانند جلو پشیرفت آنرا سد کنند.

لهذا حمایت غرب برای دراز مدت میتواند از حالت مخمصه این کشور هارا نجات داده و برای مبارزه با این سازمان نسبت به گذشته متحد تر وفعالتر  باشند.

غرب هم که توانای نظامی کشور های منطقه را محک زده است ،قلبن هراس دارد که اگر در تبانی باکشورهای منطقه راهکار مبارزه با این سازمان را هماهنگ نکند ، دیر یازود ،آلمانیها ، انگلیسها و امریکای های با سرنوشت فرانسویها رو در رو خواند شد.

لهذا حمله تروریستی بالای فرانسه تهدید بود که آهسته آهسته به فرصت مبدل شده و دنیا با تشکل و اعتماد به نفس بیشتر با این سازمان بعد ازاین رو درور خواهد شد.

 

 

 

 

 

شطحیات محتاج...
ما را در سایت شطحیات محتاج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : muhtajo بازدید : 109 تاريخ : يکشنبه 21 شهريور 1395 ساعت: 15:17